Category: Eerdere bemoedigingen 2

Beslissingen nemen samen met de Heer.

Beslissingen nemen samen met de Heer.

Wat een verwarde blik zie Ik toch in je ogen. Verward kijk je rond….en bijna letterlijk met je handen in het haar…”wat moet ik toch”…”wat moet ik toch”…”ga ik deze kant op”?
“Of neem ik juist die andere afslag”? “Of moet ik juist rechtdoor of moet ik terug?”
Je bent eigenlijk iedere gevoel van richting kwijt. Iedere gevoel van richting lijkt ondergesneeuwd.


Soms wordt je horendol van al die keuzes die je moet maken…en het zijn er zoveel. Er komt zoveel op je af de laatste tijd…….
Rust, Mijn kind, rust….rust voor je ziel,…rust voor je geest, ..rust in je hart….dat is wat je op dit moment zo hard nodig hebt….rust….
Innerlijke rust…..die vrede…..Die vrede die elk verstand te boven gaat, waar Mijn Woord over spreekt. Dat is wat jij op dit moment het hardst ontbeert.


En de eerste gedachte hoor Ik al bij je….”ja, ja, rust… Maar ik moet! Ik moet! Er moeten beslissingen worden gemaakt”!
Maar toch wil Ik je zeggen, Mijn kind, in rust…in rust kunnen wij de juiste beslissingen maken. In rust kunnen jij en Ik samen de juiste beslissingen maken.
Want Ik heb jou aan het hoofd van jou gezin gesteld. Lees Mijn Woord hier maar op na.
Maar soms is die verantwoordelijkheid voor jou teveel, je wilt het eigenlijk van je afschuiven…..je weet het niet meer.


Kom maar in Mijn rust, Ik roep je op Mijn kind, kom maar in Mijn rust! Laat dat je eerste prioriteit zijn om al je zorgen bij Mij neer te leggen, in die rust bij Mij. Bespreek alles maar met Mij en wanneer je alles bij Mij hebt neergelegd,…loof Mij en prijs Mij daarna zodat je heerlijk in die rust kan komen. En Ik jou nieuwe ideeën en nieuwe gedachtes kan geven, zodat je daarvandaan mag gaan handelen.


Dat is wat Ik met jou voor ogen heb Mijn kind, om vanuit die rust, samen jij en Ik de juiste beslissingen te nemen.
En Ik weet Mijn kind, dat op dit moment, als de woorden tot je doordringen, je in eerste instantie het gevoel krijg van………..”dit is niet het antwoord waar ik naar op zoek ben…dit is niet wat ik wilde horen”….
Maar toch Mijn kind, zet die stap maar in de richting van die rust van Mij en je zal zien, dat we op korte termijn kunnen beginnen om die beslissingen met Mij samen te kunnen nemen, zegt Jezus. Amen!

Mijn trouwe soldaat

Mijn trouwe soldaat

Mijn mooie lieve dochter, Mijn trouwe soldaat. Wat hou ik van jou, wat hou ik van jouw liefde voor Mij en wat hou ik van jouw trouw en doorzettingsvermogen.

Steeds weer zoek je Mij op, steeds weer sta je voor Mijn troon en steeds weer laat je je hart vullen met Mijn liefde, laat je je wijsheid groeien en toon je je een waar kind van Mij. Wat ben Ik trots op jou. Het is niet altijd makkelijk geweest in je leven, in de keuzes die er zijn gemaakt. Maar toch blijf je Mij trouw, weet je dat bij Mij het echte antwoord ligt.

Ik ben altijd bij je geweest, heb je altijd beschermd. En soms lijkt dat moeilijk te begrijpen, als dingen anders lopen dan wij hadden verwacht. Er zijn altijd aardse gedachten, Mijn mooie dochter, die lijken op gedachten van Mij, ook al zijn ze dat niet. En dat is niet erg, dat is de groei die jij samen met Mij doormaakt. Die al Mijn kinderen doormaken.

Maar kijk niet meer achterom, kijk niet naar wat er mis is gegaan maar kom bij Mij en dan gaan we samen kijken naar wat ik verder voor jouw leven heb gepland. Ja, Mijn dochter waar ik zo van hou, wat Ik verder voor jouw leven heb gepland. Een leven vol liefde, geluk en wijsheid. Begaan met het lot van anderen en begaan met je eigen lot. Jouw eigen lot dat je samen met mij bepaald. In jouw leven heb ik mensen op je pad gebracht die je sterken in jouw geloof, die jou steunen in moeilijke tijden en die jou liefhebben.

Mijn dochter, je hebt die periode als een ware krijger van Mijn leger doorstaan. Je hebt je gewapend, je harnas gedragen wanneer dat nodig was. Je hebt je een waar kind van Mij getoond. Maar wij zijn nog niet klaar, wij hebben nog een pad te bewandelen. En dat pad bewandel je samen met Mij. Een pad op weg naar geluk en liefde, een pad op weg naar nog meer wijsheid en nog meer kracht, zegt Jezus!

Balonnen/Gave van profetie/ vreugde en vrijheid

Balonnen/Gave van profetie/ vreugde en vrijheid

Toen ik voor je bad kreeg ik een beeld van allemaal ballonnen,..het beeld begon met een witte ballon. En daarna kwamen er andere kleuren ballonnen erbij, maar wit was wel de boventoon voerende kleur. Ik zag jou op een mooi veld deze grote bos met ballonnen vastpakken. En deze bos met ballonnen voerde jou omhoog, de lucht in. En je was niet bang en je vond het niet eng, ..het gaf jou juist veel plezier…en je zag het veld steeds verder van je verdwijnen.

Ik heb de indruk dat dit beeld wil zeggen dat de Heer, jou in zijn veelkleurige wijsheid, je steeds dichter naar zich toe wil trekken, in de momenten van jou samenzijn met Hem jou steeds meer wilt vullen met wijsheid en inzichten, over wie jij bent en over wie Hij is. En over al de andere zaken die op dit moment voor jou nog onduidelijk zijn,…daar wil de Heer openbaringen in gaan geven.

Ballonnen staan voor: woorden van profetie(woorden die je optillen) en vrijheid en feestvreugde.

Toen kreeg ik de navolgende woorden: Mijn prachtig kind, mijn prachtige vrouw Gods, Mijn kostbaar mensenkind, Wat ben Ik toch trots op jou, wat ben Ik toch blij met jou. Wat ben Ik toch blij met feit dat jij ja en amen hebt gezegd, op mijn roep naar jou en op mijn liefde te ontvangen, om het offer dat Ik heb gebracht voor jou aan het kruis, om die te omarmen en te ontvangen. Het offer dat jou leven geeft in overvloed,…dat jou blijdschap geeft in overvloed. Dat jou al de zegeningen hoort te geven in overvloed…….

De laatste tijd mijn dochter, lijken die zegeningen in jou leven wat ver weg. De laatste tijd mijn dochter, lijk je het niet te kunnen pakken hetgeen ik voor jou heb bereid. Lijkt het of die ballonnen stuk voor stuk uit je handen glippen en lijkt het alsof je weer met beide benen op de grond staat. En lijkt het alsof je zo ver van Mij verwijderd bent. Maar mijn dochter, niet alles is zoals het lijkt,…want Ik ben juist heel dichtbij jou! Ik heb jou zo lief, mijn kind! En ik wil jou weer trekken dichter naar Mij toe en je troosten aan Mijn Vaderhart, en je zeggen : “Mijn dochter, maak tijd vrij om in mijn aanwezigheid door te brengen. Maak tijd vrij om te ontvangen, genezing voor jou ziel. Openbaringen voor wat er aan de hand is.” En het besef dat Ik van jou houd,…ongeacht wat er ook gebeurd is of wat er ook zal gebeuren in de toekomst.

Mijn dochter, Ik houd van jou! Ik ben jou Vader en jij bent mijn kind,..onthoudt dat mijn kind!..onthoudt dat!… En kom met al je problemen die je zoveel hoofdzorgen geven op dit moment,…kom maar bij Mij. Bespreek ze een voor een met Mij….zodat je weer volledig gevuld kan worden met rust en met zekerheid dat Ik bij je ben en dat Ik van je houd en dat Ik voor jou wil zorgen. Al die zorgen die jij op je schouders neemt, mijn dochter, die horen daar niet! Geef die zorgen maar aan Mij…want je weet wat mijn woord zegt hierover: “ Mijn last is zacht,…Mijn juk is licht”.

Mijn dochter Ik wil je aanmoedigen en zeggen :” Kom,…kom….kom maar dichterbij,…maak tijd vrij om je even af te sluiten van al je problemen. En om je terug te trekken even,….om bij Mij te zijn. En Mij te loven en Mij te prijzen,..door Mij je te laten troosten en te drogen al je tranen die over je wangen biggelen. Laat Mij je troosten en laat Mij je bemoedigen,..mijn dochter….sluit jouw ogen maar in die stille tijd met Mij en besef maar en voel maar dat Ik van je houd en je nooit zal verlaten en altijd dichtbij je zal zijn,…zegt Jezus. Amen!

Vrouw van geloof

Vrouw van geloof

Toen ik voor je bad k reeg ik een beeld:
Van een zonsopgang …je kent het wel als je in de ochtend naar buiten kijkt en de zon de lucht verkleurd met allerlei mooie kleuren.

Mijn dochter, mijn kostbare dochter, vrouw van geloof,
Vrouw van standvastigheid.

Vrouw van zeker weten wat er ook gebeurd mijn God staat naast mijn zijde.
Mijn God zal voor mij zorgen. Mijn God is er v oor Mij en houdt van Mij!

Jouw hoop mij kind is gericht op Mij,…en zoals Mijn Woord ook zegt : de zonder gerichtigheid zal over uw schijnen en er zal genezing zijn onder haar vleugelen, v oor hen die Hem liefhebben.( Ma l 4 : 2 ).

Mijn dochter je bent een v rouw van geloof. En ik zeg jouw met dit woord, de zon der gerechtigheid zal opkomen in jouw leven en zal gaan stralen en er zal genezing zijn voor jou en de jouwen.
Er zijn wat zaken die genezing behoeven er zijn wat zaken, waar orde in dient te komen. Waar een bepaalde flow in dient te komen.

Wel mijn kind, m et dit woord wil I k je zeggen dat het aanstaande is.
Dat waar je zo voor gebeden hebt en zo voor gepleit hebt, dat het jouw deel zal worden.

Mijn kind houdt vast. Blijf standvastig in geloof en blijf standvastig in hoop.
Ik wil je prijzen dat je door a l de storm en heen je zo innig aan Mij hebt vastgehouden…maar nieuwe tijden staan voor de deur.

Loof Mij en Prijs Mij en dank Mij en spreek het maar tot waarheid,…dat jouw God altijd voor jou zorgt. Amen!

Wees niet angstig

Wees niet angstig

Mijn dochter, mijn kostbare mensenkind, Mijn dochter, wees niet angstig voor de dingen die komen gaan. Wees niet angstig voor de geluiden die op je af komen. Wees niet angstig als je hoort van hetgeen wat die doemdenkers om je heen soms naar je uitten. Mijn kind Ik roep je op om die angst van je af te schudden en te stappen in die zekerheid dat jij, mijn dochter bent. Dat Ik jouw God ben! Dat Ik jouw schepper ben en dat Ik jou zo innig lief heb. En dat Ik jou bedoeld heb om hier en nu in deze tijd hier op aard te zijn. Mijn dochter ook voor jou geldt dat Ik heb plannen voor een toekomst, vol van rust en van zeker weten dat, Mijn hand en jouw hand stevig ineengesloten zijn. Mijn dochter schudt die angst van jou af,….zodat je kan ontvangen in rust en in vrede en in zekerheid,…meer openbaringen van Mijn hand. Over wie jij bent en over wie Ik ben, en hoe onze relatie samen mag gaan groeien en mag gaan bloeien. Mijn prachtige mensenkind, laat die geluiden van die doemdenkers maar even achter je. Dat betekent niet dat je ze uit je leven moet sluiten maar richt je oor maar naar Mij en werp je blik maar naar omhoog. En weet maar dat daar je hulp vandaan komt. Wat er ook gebeurd dat jouw hand in de Mijne ligt. En welke omstandigheid er ook op je pad komt,…weet maar dat Ik je kracht geef door het zeker weten dat Ik aan jou kant sta. En dat welke elke omstandigheid, glansrijk zullen doorstaan, zegt Jezus. Amen!

Luister naar de God’s liefdevolle influisteringen.

Luister naar de God’s liefdevolle influisteringen.

Kom maar mijn dochter, Kom maar mijn mensenkind,..kom maar iedere dag aan de voeten van mijn troon.
Luister maar naar Mijn influisteringen. Luister maar naar,…. hoeveel Ik van je houd!
Mijn dochter, laat dat besef van hoeveel Ik van je houd, je hele wezen
doorstromen elk moment van de dag en elk moment van de nacht.
Laat Mij je voeden met Liefde,…en met woorden van vertroosting en met
woorden van bemoedigingen. Iedere moment van de dag, wanneer jij er naar verlangd.
Het enige mijn dochter, wat Ik van jou vraag, is om jouw gedachten naar Mij uit te laten gaan en dan ten volle beseffen dat Ik jouw hand vast heb.
Stevig heb vastgepakt! En dat Ik jou geen moment van de dag los laat! Dat Ik altijd bij je ben. Dat jij niet hoeft te vrezen voor de verschrikkingen van de nacht. Dat je niet hoeft te vrezen voor hetgeen overdag naar je toekomt,…kom maar schuilen onder mijn vleugelen.

(Psalm 91:4-6) Hij zal u beschutten met Zijn vlerken, onder Zijn vleugels zult u de toevlucht nemen, Zijn trouw is een schild en een pantser.
5 U zult niet vrezen voor het beangstigende van de nacht,
voor de pijl die overdag aan komt vliegen,
6 voor de pest, die in het donker rondgaat,
voor het verderf dat midden op de dag verwoest.)
En laat daar de zon der gerechtigheid maar over je komen.
(Malachi 4:2 => Maar voor u die Mijn Naam vreest,
zal de Zon der gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn) Waar volledig genezing is voor je ziel en voor je lichaam. Mijn dochter soms voelt het alsof ik jou vergeten ben. Met dit woord mijn kind, wil ik je er van laten doordrongen zijn dat Ik je nimmer vergeet. En dat je elk moment in mijn gedachten bent.
Vul jouw gedachten, maar met gedachten van vrede en van Liefde. En houd je verre van die negatieve gedachtes. (Filipenzen 4:8 8 Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat)

En weet maar dat de wrake is des Heren, zolang jij in mijn rust blijft. Zolang jij diegenen vergeeft die jou steeds weer pijn trachten te doen. Blijf hen vergeven.
Zoals mijn woord zegt : 70 maal 7 maal iedere dag steeds weer. (Matteus 18: 21 en 22 => 21 Toen kwam Petrus naar Hem toe en zei: Heere, hoeveel keer zal mijn broeder tegen mij zondigen en ik hem vergeven? Tot zevenmaal toe?
22 Jezus zei tegen hem: Ik zeg u: niet tot zevenmaal, maar tot zeventig maal
zevenmaal.)
Blijf maar wandelen in die liefde van Mij. Blijf maar wandelen in het besef dat Ik jouw God ben.
En zie maar hoe meer je bij Mij schuilt hoe meer mijn rust jou eigen wordt.
En hoe meer jij zeker weet dat jij de mijne bent. Zegt Jezus. Amen!

Profetische roeping

Profetische roeping

Toen ik voor je bad kreeg ik de indruk dat er een profetische roeping op jouw leven ligt. Dat je als het ware een anker zal zijn in de levens van de mensen om je heen en daarna hoorde ik de Heer zeggen tegen jou: Mijn prachtige dochter, mijn mooie mensenkind, Kostbaar ben jij en hoog geschat! Zeer kostbaar ben jij in mijn ogen mijn dochter. En soms heb je het gevoel dat je er niet toe doet. Soms heb je het gevoel, dat je niet meetelt met deze wereld en al wat daarin plaatsvindt. Al het handelen van de mensen rond je heen. Al de wegen waar zij op wandelen. Het is absoluut niet de weg die jij wilt bewandelen. Jij wilt dicht bij Mij wandelen. Je wilt alles van Mij ontvangen. Mijn kind, Ik wil je laten weten, dat Ik het je alles wil geven. Al die verlangens van je hart wil Ik je geven. Je voelt je niet voor niets zo af en toe, een vreemdeling en bijwoner hier op deze aarde. Mijn dochter je bent een Hemelburger, want je bent mijn dochter. Ik houd van jou! Ik heb jou vast! Mijn dochter, je hoort bij Mij……. Ik houd van jou! Wat Ik voor jou voor ogen heb, in dit aardse leven hier, is geheel anders, dan wat de mensen om jou heen voor ogen hebben, voor jou. Soms wordt de druk te hoog, door de opmerkingen die jou raken, en denk je: “Waar ben ik mee bezig?” en “Loop ik wel op de goede weg?” Wel mijn kind met dit woord wil Ik je zeggen: je loopt op de goede weg…want jij hebt Mijn Hand stevig vast. En nimmer zal ik jouw hand uit de Mijne laten schieten. Ik ben altijd bij je! Mijn dochter, wellicht zullen er in de toekomst nog meer opmerkingen naar je toekomen. Onze vrijheid door Jezus Christus in onze relatie met God! 2 Maar met dit woord wil Ik je bevestigen dat je mijn kind bent en je laten weten dat wij samen jij en ik aan het voorbereiden zijn om een stap hoger te gaan in de geestelijke zaken waar je nu mee bezig houdt. Mijn dochter al je gebeden, zijn niet voor niets geweest. Iedere gebed die je opzendt naar Mij, mijn dochter zet wat in beweging. Achter de schermen mijn dochter, moet je weten, wat je nu nog met je geestelijke ogen niet kan aanschouwen, is dat er veel voorbereidingen worden getroffen. Om jou te openbaren al hetgeen wat Ik voor jou heb weggelegd en heb klaargelegd. Want mijn dochter, het wordt tijd dat je opstaat. En jij je, als het ware als een krijger in Mijn Leger schaart. Eerst zal het nog zijn, in je eigen kamer waar jij Mijn aangezicht zo vaak zoekt. Mijn dochter, ga daar mee door. Ga door met het zoeken van Mij. Want er ligt nog zoveel moois voor jou, om te grijpen. Blijf bidden, blijf pleiten, blijf Mij aanroepen. En zie maar dat de Hemelen zullen worden geopend voor jou, mijn dochter…….Zodat je al die zegeningen kan ontvangen. Ware zegeningen van Mij. En gevuld met deze zegeningen mag je uitgaan, om anderen te bemoedigen. Ja, mijn dochter, om anderen te bemoedigen. Want er zullen tijden zijn, dat er mensen komen aankloppen aan jouw deur, om te ontvangen, de bemoedigingen, en de Liefde, de wijsheid en de inzichten, die Ik jou zal geven. Maar je niet ongerust wat te zeggen, want op die momenten zal jij spreken, waarlijk vanuit de Hemel. Mijn kind, ik moedig je aan om door te gaan op de ingeslagen weg. Blijf bidden, blijf pleiten, blijf mijn woord onderzoeken en blijf mijn woord lezen. En vraag Mij steeds weer om nieuwe openbaringen. Vraag mijn dochter! Vraag! Want alles wat jij vraagt naar Mijn Wil zal Ik je geven zegt Jezus. Amen!

Stap in Zijn rust

Stap in Zijn rust

Toen ik voor je bad krijg ik een beeld:

In een beeld zie ik je zitten in een bootje(raft) in een woeste rivier. Met allemaal rotsblokken in de rivier. En het water wordt woester en woester in het beeld, totdat het zelfs er een draaiklok ontstaat.

Maar je valt niet in de draaikolk..(gelukkig!)..

En dan ineens zie ik een uitgestrekte hand van een persoon aan de zijkant (de kade) van de rivier. En iedere keer probeer jij deze persoon hand te pakken,…want ook jij, strekt je hand uit, maar het lukt je niet….in het begin deze hand te pakken…tot het moment dat het je het ineens wel lukt deze uitgestrekte hand te vatten en je beseft dat het de Here Jezus is, die aan de kant staat en die je hand stevig wil vastpakken.

Jezus wil je wegtrekken vanuit die woeste wateren.

Als je eindelijk de Here Jezus hand hebt vastgepakt, in dit beeld.

Ga je naast Hem zitten aan de zijkant van de rivier, samen jij en de Heer, op een rots blok.

En daar start de Heer, met jou te onderwijzen, vanuit de bijbel. Jullie hebben samen een bijbel opschoot.

En de Here Jezus begint jou uit te leggen, waarom je in die woeste wateren bent terecht gekomen, maar ook hoe je er voor kan zorgen, hoe die woeste wateren je niet meer zullen overmannen.

En ik zie als het ware hoe die woeste rivier en draaikolk als het ware opdroogt,..terwijl de Heer bezig is jou te onderwijzen.

En daarna zie ik je uitspringen van vreugde, van besef dat,…dit is jouw God, en dit mag je zijn in Hem,..een waarlijk kind van Hem!

Ik zie je dansen en juichen en springen,…ik zie je zo blij zijn. Na al het onderwijs wat de Here Jezus je heeft gegeven.

Want de volle waarheid is ten volle tot je doorgedrongen…je bent een waarlijk kind van God. En je mag je laten onderwijzen door Hem.

En ik zie nadat die heerlijke blijdschap tot je door is gedrongen,..je verder met de bijbel aan de slag gaat,..en ik zie je hongerig en hongerig naar meer. Hongerig en hongerig naar meer van de waarheid en meer van de openbaringen. Dat wat de Heilige Geest je laat zien.

En bepakt en bezakt met de waarheid..in je rugzak,…zie ik je uitgaan de wereld in om andere te helpen, dezelfde waarheid te gaan ontdekken,..en te beseffen…hoeveel God van een ieder houdt!

Wees gezegend met dit woord,…kom maar….pak mijn hand, zegt Jezus…laat Mij je onderwijzen zegt Jezus.

Laat mij je laten zien wie je bent in Mij,…en hoe innig, innig veel ik van je houdt,…zegt Jezus,…Amen!