Stap in Zijn rust

Stap in Zijn rust

Toen ik voor je bad krijg ik een beeld:

In een beeld zie ik je zitten in een bootje(raft) in een woeste rivier. Met allemaal rotsblokken in de rivier. En het water wordt woester en woester in het beeld, totdat het zelfs er een draaiklok ontstaat.

Maar je valt niet in de draaikolk..(gelukkig!)..

En dan ineens zie ik een uitgestrekte hand van een persoon aan de zijkant (de kade) van de rivier. En iedere keer probeer jij deze persoon hand te pakken,…want ook jij, strekt je hand uit, maar het lukt je niet….in het begin deze hand te pakken…tot het moment dat het je het ineens wel lukt deze uitgestrekte hand te vatten en je beseft dat het de Here Jezus is, die aan de kant staat en die je hand stevig wil vastpakken.

Jezus wil je wegtrekken vanuit die woeste wateren.

Als je eindelijk de Here Jezus hand hebt vastgepakt, in dit beeld.

Ga je naast Hem zitten aan de zijkant van de rivier, samen jij en de Heer, op een rots blok.

En daar start de Heer, met jou te onderwijzen, vanuit de bijbel. Jullie hebben samen een bijbel opschoot.

En de Here Jezus begint jou uit te leggen, waarom je in die woeste wateren bent terecht gekomen, maar ook hoe je er voor kan zorgen, hoe die woeste wateren je niet meer zullen overmannen.

En ik zie als het ware hoe die woeste rivier en draaikolk als het ware opdroogt,..terwijl de Heer bezig is jou te onderwijzen.

En daarna zie ik je uitspringen van vreugde, van besef dat,…dit is jouw God, en dit mag je zijn in Hem,..een waarlijk kind van Hem!

Ik zie je dansen en juichen en springen,…ik zie je zo blij zijn. Na al het onderwijs wat de Here Jezus je heeft gegeven.

Want de volle waarheid is ten volle tot je doorgedrongen…je bent een waarlijk kind van God. En je mag je laten onderwijzen door Hem.

En ik zie nadat die heerlijke blijdschap tot je door is gedrongen,..je verder met de bijbel aan de slag gaat,..en ik zie je hongerig en hongerig naar meer. Hongerig en hongerig naar meer van de waarheid en meer van de openbaringen. Dat wat de Heilige Geest je laat zien.

En bepakt en bezakt met de waarheid..in je rugzak,…zie ik je uitgaan de wereld in om andere te helpen, dezelfde waarheid te gaan ontdekken,..en te beseffen…hoeveel God van een ieder houdt!

Wees gezegend met dit woord,…kom maar….pak mijn hand, zegt Jezus…laat Mij je onderwijzen zegt Jezus.

Laat mij je laten zien wie je bent in Mij,…en hoe innig, innig veel ik van je houdt,…zegt Jezus,…Amen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *